piątek, 16 listopada 2007

Wyposażenie Gastronomii

Urządzenia w kuchniach hoteli, w restauracjach oraz klubach i innych miejscach wymagających wykonywania wielu czynności związanych z gastronomią,
zatrudniania wielu ludzi odpowiedzialnych za masę czynności
polegających na koordynowaniu urządzeń gastronomicznych, są często
przestarzałe, wymagające dużego nakładu pracy, wiedzy i
odpowiedzialności. Można w prosty sposób zastąpić ludzi kilkoma
maszynami, uwolnić pracowników od paru męczących obowiązków i zamiast
wymagać wiedzy z zakresu 5ciu przestarzałych urządzeń wyposażenie gastronomiczne można nauczyć obsługę jednego porządnego wielofunkcyjnego, nowoczesnego urządzenia.

Oto przykładowe urządzenia dla szefów kuchnni, właścicieli,
projektantów gastronomicznych wnętrz i innych niedoinformowanych speców
od wyposażenie gastronomicznego:



Dokładne, wydajne, szybkie i wytrzymałe zmywarki to
element, od którego zależy w kuchni bardzo wiele. Nikt napewno nie
chciałby spotkać się z sytuacją awarii takiego urządzenia, bo ilu
potrzeba zmywaczy do umycia chociażby 1100 talerzy w godzinę? Dobra
zmywarka porządnej firmy z długoletnim doświadczeniem to podstawa.
Bardzo duży wybór zmywarek w naszej ofercie pozwoli na dobranie
odpowiedniego modelu do potrzeb. Posiadamy zmywarki tunelowe, kapturowe
oraz podblatowe, każda dostosowana do potrzeb klienta. wyposażenie gastronomii
Zmywarki są stosowane w obiektach o bardzo dużej ilości miejsc
konsumpcyjnych jak i tych mniejszych. Mają różne kształty i rozmiary,
różną temperaturę wody zasilającej, różne systemy sterowania, za pomocą
których można określić ilość cykli mycia lub np. wybrać opcję zimnego
płukania. Posiadamy w ofercie zmywarki do szkła wyposażone w
zmiękczacze wody, w najnowocześniejsze techniczne rozwiązania, cyfrowe
wyświetlacze i inteligentny system diagnozy błędów.



Trzony indukcyjne Zanussi Professional oparte o magnetyczną
indukcję wykorzystują blat ceramiczny o grubości 6 mm. Trzony te
pozwalają na bardzo szybkie, bezpieczne gotowanie, bez emisji ciepła do
otoczenia. Strefy grzewcze o średnicy 280 mm są uruchamiane tylko w
momencie kontaktu ze specjalnym garnkiem przeznaczonym do gotowania w
systemie indukcyjnym. Strefa, która nie ma kontaktu z garnkiem
pozostaje zimna. Nadstawki indukcyjne są wyposażone w zabezpieczenie
przeciwko przegrzaniu. Elektroniczny sterownik pozwala łatwo i
precyzyjnie ustawić parametry gotowania w oparciu o 8 stopniową skalę
zastosowanej mocy. Urządzenia gastronomiczne dzięki regulatorowi mocy,
obsługa posiada pełną kontrolę nad procesem gotowania. Kuchnie
indukcyjne są idealne do przygotowywania delikatnych dań takich jak
kremy wyposażenie oraz umożliwiają łatwe przemieszczanie garnków.



Gazowe płyty grzewcze Zanussi Professional są wyposażone
w duże, żeliwne płyty, które umożliwiają stosowanie garnków o wymiarach
800x700 mm. Płyta o grubośc 300 mm posiada od strony wewnętrznej
rowkowania, które wspomagają dystrybucję ciepła na powierzchni płyty.
Zróżnicowanie temperatur, 500° C w centrum płyty i 200° C na obrzeżach,
pozwala wykonywać w tym samym czasie różne rodzaje obróbki termicznej.
Palnik jest sterowany zaworem zabezpieczonym termoparą i świeczką
pilotującą. Zapłon piezoelektryczny. Wykonanie ze stali nierdzewnej
gwarantującej niezawodność i trwałość.



Powered by ScribeFire.

Brak komentarzy: